Skip to main content
search
0
WinkelwagenClose Cart

Castrol smeermiddelen

Bent u op zoek naar Castro smeermiddelen voor uw voertuig of machine? Bij Smeermiddelenwinkel.nl vindt u de beste merken in smeermiddelen, motorbrandstoffen en aanverwante producten. U kunt uw bestelling heel eenvoudig plaatsen in onze webshop en als u vragen heeft, helpen we u graag verder. Als oliehandel hebben wij vele jaren ervaring en daarom kunt u bij ons bouwen op passend advies en de beste kwaliteit voor een scherpe prijs.

Alle producten bekijken

Waarom Castrol smeermiddelen

De Castrol producten zijn geschikt voor een breed scala aan sectoren en voertuigen. Het bedrijf maakt kwalitatief uitstekende premium smeermiddelen voor auto’s, vrachtwagens, motoren, landbouw, scheepvaart en industrie. De oliën en smeermiddelen van Castrol worden wereldwijd verkocht en dat is niet zonder reden. De kwaliteit van hun producten is zeer goed en worden met recht “high-performance” genoemd. U kunt bij ons terecht voor o.a. de volgende Castrol producten:

Geschiedenis van Castrol

Castrol is het oliën-, vetten- en smeermiddelenmerk van BP, maar het bestaat al veel langer. Al in 1899 is er een bedrijf opgericht dat zich richtte op smeermiddelen voor treinen en zware industriële machines. Dat bedrijf heette Wakefield & Company. Toen de auto en het vliegtuig in beeld kwamen aan het begin van de twintigste eeuw, ging het bedrijf zich ook daarop richten. Er moest een nieuwe soort olie ontwikkeld worden, die zijn werk deed als de motoren bij zowel lage als hele hoge temperaturen. Een motor wordt immers koud gestart maar kan erg heet worden. De vrucht van de Wonderboom bood uitkomst. Daar wordt namelijk wonderolie (in het Engels: Castorolie) van gemaakt en die zorgt ervoor dat smeermiddelen goed blijven functioneren, ongeacht de temperatuur. Pas in 1966 werd Castrol overgenomen door BP.

Meer weten?

Bestel eenvoudig uw producten in onze webshop. Weet u niet welke olie of welk smeermiddel van Castrol u het beste kunt kiezen? Met onze productadvies tool kunt u per merk bekijken welke olie u het beste voor uw voertuig kunt aanschaffen. Ook kunt u altijd contact met ons opnemen voor advies. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0478-561541 van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur. Of vul het contactformulier in, dan zullen wij uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

Close Menu