Vetten auto

Toont alle 9 resultaten

Smeervetten

Bewegende onderdelen in uw auto zijn onderhevig aan een zware belasting. Smeervetten zorgen ervoor dat uw auto langer mee kan gaan. Ze helpen namelijk bij het verminderen van wrijving, slijtage en corrosie in verschillende onderdelen van de auto. De belangrijkste eigenschappen van hoogwaardige smeervetten zijn waterafstotendheid en corrosiebestendigheid.

Toepassingsgebieden

Smeervetten worden in een auto op allerlei plaatsen toegepast. Denk bijvoorbeeld aan lagers, draaipunten, scharnieren, koppelinge, enzovoort. Voor een soepele werking en een langere levensduur van het voertuig is een regelmatige smering van deze onderdelen essentieel.

Welke smeervetten heeft u nodig?

Het is belangrijk om het juiste smeervet te kiezen. Daarbij moet u rekening houden met de werkingsomstandigheden waaraan vet wordt blootgesteld. Denk bijvoorbeeld aan temperatuurbereik, belasting, snelheid, water- en vuilbestendigheid en trillingsniveaus. Elk smeervet heeft zijn eigen eigenschappen. We noemen graag de belangrijkste smeervetsoorten:

  • Lithiumvet: geschikt voor algemene toepassingen bij gematigde temperaturen en belastingen. Voorbeelden zijn SHELL GADUS S2 V100 3 of het multipurpose TOTAL MULTIS COMPLEX EP 2.
  • Molybdeenvet: Biedt extra smering en bescherming tegen extreme druk en hoge temperaturen, geschikt voor zwaardere belastingen. Bijvoorbeeld MOTUL GEARBOX 80W90.
  • Calciumvet: Waterbestendig en corrosiebestendig, geschikt voor toepassingen waar water of vocht aanwezig is. Bijvoorbeeld TOTAL MERKAN 23.
  • Synthetisch smeervet: Bietdt superieure prestaties bij extreme temperaturen en belastingen, en heeft een langere levensduur dan conventionele smeervetten. Een voorbeeld is MOTUL TECHGREASE 300.

Meer informatie en advies

Bekijk indien mogelijk de handleiding of specificaties van de fabrikant van uw auto voor aanbevelingen met betrekking tot smeervetten voor specifieke onderdelen. Komt u er niet uit? Neem gerust contact met ons op voor advies. Zo weet u zeker dat u het juiste smeervet voor uw bolide kiest. Smeermiddelenwinkel.nl: Voor hoogwaardige smeervetten van gerenommeerde merken!