Transmissie olie transport

Resultaat 1–12 van de 53 resultaten wordt getoond

In de transportsector moeten voertuigen altijd inzetbaar zijn, voor kortere en langere ritten. U moet erop kunnen vertrouwen dat uw transportmiddelen goed blijven functioneren, zeker als ze 24 uur per dag onderweg zijn. Een goede transmissieolie is daarbij van het grootste belang.

Transmissieolie is overigens niet hetzelfde als motorolie. De samenstelling van motorolie is anders, omdat die een net wat andere functie heeft. Het verschil zit hem in de toevoegingen aan de olie, die hem meer of minder viscoos maakt. Motorolie heeft een veel lagere viscositeit dan transmissieolie. Die laatste is dan ook veel stroperiger, wat beter is voor de smering van de onderdelen.

Functie transmissieolie

Transmissieolie is een speciaal smeermiddel dat gebruikt wordt voor o.a. de versnellingsbak, maar ook voor andere onderdelen zoals natuurlijk de transmissie, maar ook het differentieel. Het zorgt ervoor dat wrijving verminderd wordt en dat warmte die ontstaat bij het gebruik van de onderdelen afgevoerd wordt. Het is belangrijk dat de transmissieolie periodiek ververst wordt.

Advies en contact

De transportwereld kent een grote variatie aan voertuigen. Welke transmissieolie u het beste kunt kopen voor uw voertuig, daar kunnen onze experts u alles over vertellen. Neem voor advies of andere vragen dan ook gerust contact met ons op.