Motorolie scooter

Resultaat 1–12 van de 18 resultaten wordt getoond

De motor van uw scooter is essentieel en het is dan ook heel belangrijk dat deze goed onderhouden en verzorgd wordt. Smeermiddelenwinkel heeft een groot aantal verschillende soorten motorolie die speciaal geschikt zijn voor de motor van uw scooter. Zo kunt u jarenlang blijven rijden!

Regelmatig een onderhoudsbeurt laten plegen op uw scooter is zeer aan te raden. Wanneer de scooter zo’n 1000 km gereden heeft, is het verstandig om de eerste kleine beurt in te plannen. Een tweede onderhoudsbeurt kunt u dan laten doen als u er zo’n 3000 km op heeft zitten.

Tussen deze onderhoudsbeurten door is het altijd verstandig om regelmatig zelf het oliepeil van uw scooter te controleren. Doe dit elke maand bij een warme motor. Soms wordt zelfs aanbevolen om dit elke 100 km te doen. Wanneer het oliepeil in uw scooter te laag wordt, kan het motorblok vastlopen omdat de smering in de zuiger niet meer voldoende is en deze droog komt te staan.

Wanneer blijkt dat het oliepeil niet meer voldoende is, dan zult u deze moeten verversen. Bekijk hieronder de verschillende soorten motorolie voor scooters in ons assortiment. Weet u niet precies welke olie u nodig heeft of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.