Remvloeistof auto

Toont alle 7 resultaten

Op deze pagina vindt u de remvloeistoffen die wij in ons assortiment hebben. Weet u niet zeker welke remvloeistof u nodig heeft? Neemt u dan gerust contact met ons op, onze experts geven u graag advies.

De functie van remvloeistof in de leidingen is om de druk die erop komt te staan wanneer het rempedaal ingedrukt wordt, te verplaatsen naar een wielremcilinder, waar de zuigers de remblokken tegen de remschijven aan zullen duwen. Voor goedwerkende remmen is remvloeistof dus essentieel. Er moet voldoende van aanwezig zijn en de kwaliteit moet ook goed zijn. De vloeistof moet normaalgesproken elke twee jaar vervangen worden. Remvloeistof gaat geleidelijk aan in kwaliteit achteruit en zal dan niet goed genoeg zijn taak meer kunnen vervullen.

Voor de meeste auto’s is een DOT 3 of 4 remvloeistof voldoende. De cijfers achter DOT geven het kookpunt aan: hoe hoger het cijfer, hoe hoger het kookpunt. Remmen kunnen flink heet worden, dus het is belangrijk dat het kookpunt hoog ligt: wanneer de vloeistof kookt, zullen de remmen niet goed meer werken.